Tjitske Waalewijn

Over mij

"Ik heb het verlangen om mensen te ondersteunen in het vinden van balans in hun leven"

Tjitske Waalewijn

Mensen inspireren mij!

Contact met mensen inspireert mij. Ik vind het boeiend dat ieder mens een eigen verhaal met zich meedraagt. Dat unieke verhaal kent een geschiedenis met schade en schatten. Moeiten of problemen hebben vaak een ontstaansgeschiedenis die impact heeft op het hier en nu. In verbondenheid ga ik op zoek naar de diepere laag: het verhaal achter het verhaal.

Mijn verlangen is om mensen te ondersteunen in het vinden van balans in hun leven. Het maakt mij nieuwsgierig wat de reden is waarom mensen verstrikt raken in patronen. Patronen die zich blijven herhalen, waardoor iemand zich vaak niet vrij voelt op allerlei vlakken van het leven.

Contextueel therapeut

In mijn werk als maatschappelijk werker heb ik ruime ervaring opgedaan in het begeleiden en ondersteunen van mensen die om welke reden dan ook vastlopen. Steeds weer voelt het bijzonder om zo maar het leven van een ander binnen te stappen. Om openheid te ontmoeten – en daarmee kwetsbaarheid. In het vertrouwen wat mij hierdoor wordt gegeven, voeg ik met respect en gepaste nabijheid in. Daarnaast ben ik begripvol, belangstellend, betrokken, zorgvuldig en analytisch.

Tijdens mijn studie raakte ik geboeid door het contextuele gedachtegoed. Om mijn verlangen naar verdieping handen en voeten te geven heb ik mij hierin gespecialiseerd.

Ik werk vanuit mijn opleiding en specialisatie. Zelf ben ik christen. Vanuit deze achtergrond en de overtuiging dat God mensen aan elkaar geeft, ontmoet ik christenen en mensen met een andere levensovertuiging in mijn praktijk. Daarbij is er aandacht en ruimte voor de levensvragen die jou bezighouden. 

Ik ben benieuwd naar jouw verhaal en wat je tot de stap heeft gebracht om hulp te zoeken. Graag kom ik met je in contact om te kijken naar jouw EigenGrond en hoe jij verder kan groeien!

Meer weten over contextuele therapie?

Opleiding en werkervaring

 • 2023 – heden
  Contextueel therapeut bij Praktijk Petra
 • 2022 – heden
  Praktijk EigenGrond
 • 2022 – heden
  Contextuele therapieopleiding ‘specialisatie’ – Nagy Academie
 • 2020
  Training Taal zonder grenzen: werken met beeldtaal in de hulpverlening
 • 2017 – 2019
  Post- hbo Contextuele Hulpverlening Basis – Instituut Contextuele Benadering
 • 2011 – heden
  Maatschappelijk werker in een ambulante setting binnen de psychosociale en psychiatrische hulpverlening
 • 2006 – 2010
  Hbo Social Work Maatschappelijk werk & Dienstverlening Hogeschool Viaa