Kan ik jou helpen?

Individuele therapie

Waar heb ik last van?

In het vastlopen en zoeken naar jouw eigen identiteit kan het zijn dat je last hebt van sombere of angstige gevoelens. Je ervaart dat het leven je zwaar valt en weet niet welke keuzes je moet maken. Je twijfelt aan jezelf of hebt het gevoel dat de ander jou niet begrijpt. Het kan ook zijn dat je je regelmatig schuldig of boos voelt en spanning ervaart die zich uit in lichamelijke klachten. Of je bent vooral bezig met het voldoen aan de verwachtingen van de ander en vind jezelf niet waardevol genoeg om zichtbaar te zijn.

Balans vinden

Elke fase in het leven vraagt van jou om je opnieuw te verhouden tot jezelf en de ander. In het zoeken naar dat nieuwe evenwicht kan het helpen om opnieuw jouw grenzen te kennen of bepalen.

Als je dit herkent, ben je van harte uitgenodigd om jouw ‘eigen grond’ te onderzoeken; waar kom ik vandaan, waar sta ik nu en welke kant wil ik op? Door te kijken naar je eigen levensgeschiedenis en die meer te leren begrijpen, ontstaat er vaak ruimte voor ontwikkeling en bloei. Je leert je eigen plek in te nemen.

Hoe kan ik je helpen?

Jij hebt de moed gevonden om je zorgen en pijn onder ogen te zien en daar je weg in te zoeken. Individuele therapie bij Praktijk EigenGrond is een manier van hulp die kan ondersteunen in het bepalen van richting en (her)vinden van jezelf in relatie tot anderen.

Ik geef advies en kijk hoe je meer gebruik kunt maken van je eigen vermogens en hulpbronnen. Ik ken ook mijn grenzen. Er zijn situaties waarin andere hulp beter past. De intake is een goed moment om daarvan een inschatting te maken. Toch kan het ook zijn dat gedurende het proces blijkt dat doorverwijzing wenselijk is.

Meer weten over mijn werkwijze?